Een uur muziek met Edward en Chris Witsenburg in Ellecom

           

Een uur muziek met Edward en Chris Witsenburg in Ellecom

 

Op zaterdag 14 oktober spelen Edward en Chris Witsenburg met Jenny van Tol in het kader van een uur muziek in de Sint Nicolaaskerk van Ellecom van 15.00 tot 16.00 uur.

 De Stichting Behoud Dorpskerk, organisator van het concert, is heel blij dat deze wereld- harpisten naar Ellecom komen om een prachtig concert te geven. Ze zullen Barok, Franse, Russische en Schotse Hooglanden muziek ten gehore brengen.

 Voor het publiek van de “een uur muziek concerten” in de Sint Nicolaaskerk zijn de gebroeders Witsenburg graag geziene en beluisterde gasten die reeds prachtige concerten hebben gegeven. Tijdens hun optreden vorig jaar spraken de gebroeders Witsenburg over een CD opname die spoedig zou volgen. Het resultaat daarvan is op zaterdag 14 oktober na het concert te koop.

Jenny van Tol is, net als Chris Witsenburg, door Edward Witsenburg opgeleid. Chris was ooit zijn eerste leerling en Jenny was zijn laatste leerling in Nederland. Daarna ging hij naar de Universiteit van Salzburg waar hij een leerstoel Harp accepteerde.

Het concert is gratis te bezoeken, wel wordt uw donatie voor de Stichting Behoud Dorpskerk na afloop van het concert bijzonder gewaardeerd.

Veel mensen in de regio kennen ondertussen, mede door de concerten in Ellecom en het Kerstoptreden met Het Dierens Manenkoor, de faam van deze top-harpisten. De Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom is natuurlijk heel blij met een grote toeloop van publiek, maar vol is vol, helaas.

Weblinks: Edward en Chris Witsenburg
               Jenny van Tol