Dubbelkwartet Oct-Opus

Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom 

Een uur passiemuziek in Ellecom

zaterdag 31 maart 2007

15.30 uur

Dorpskerk Ellecom

Een uur passiemuziek in Ellecom

Op zaterdag 31 maart om 15.30 uur klinkt er in de Dorpskerk in Ellecom een uur prachtige passiemuziek gezongen door het dubbelkwartet Oct-Opus.

Twee jaar geleden wisten zij de bezoekers tot tranen toe te roeren met hun zang van The Crucifixion van componist John Stainer. En vorig jaar zongen zij koralen uit de Matthäus Passion. De bezoekers moesten toen zelfs boven bij het orgel plaatsnemen.

Op speciaal verzoek zingt Oct-Opus wederom The Crucifixion van John Stainer.

De Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom is zeer verheugd met de komst van dit dubbelkwartet. In 1993 begonnen ze als kwartet, en in 1998 ontstond het dubbelkwartet Oct-Opus, een naam die symbolisch is voor de acht leden die een eenheid vormen in de muziek. Ze hebben hun zangopleiding genoten bij Joke de Vin, die tevens als stemcoach en adviseur aan Oct-Opus is verbonden. Omdat de stemmen het gehele vocale gebied bestrijken, van hoog tot laag, behoren ook zes- en achtstemmige muziekstukken tot hun mogelijkheden.

Het concert is gratis te bezoeken; na afloop wordt een collecte gehouden ten behoeve van de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom, die op die manier letterlijk een steentje bij kan dragen aan het behoud van deze prachtige, sfeervolle, middeleeuwse dorpskerk in het karakteristieke dorpsgezicht.