Oldtimers in Oldtimers 2006

 

Verslag van Oldtimers in oldtimers 2006. 

Zaterdag 16 september kwart voor drie. Het is een prachtige en zeer warme nazomer middag. De tijd gaat even terug in Ellecom. Kriskras door het dorp rijden 13 historische automobielen en stoppen her en der voor een woonhuis. De chauffeur of chauffeuse begeleidt een oudere Ellecommer naar zijn/haar voiture. Op naar het volgende adres. Totdat iedereen aan boord is. Om drie uur verzamelen zich alle auto’s, met hun passagiers, aan de Binnenweg bij de muziektent. Een heeft het helaas niet gered. Motorpech onderweg naar Ellecom. Dus even schuiven met de indeling van de auto’s. Gelukkig geen probleem, want daar is rekening mee gehouden.

Na de zeer dankbare reacties m.b.t. de rit van 2005, heeft de EEMAC (Eerste Ellecomse Motoren en Automobiel Club) dit jaar besloten opnieuw een oldtimer rit voor oldtimers te organiseren. Het wordt een gevarieerde stoet van allerlei merken en geboortejaren. De oudste is een A-Ford coupé van 1928 met dicky seat, zoals het hoort gevuld met twee jeugdige lifters, als het ware Kwik en Kwek, zonder Kwak. De jongste telg is een Deux Cheveaux van eind jaren tachtig.

Er waren in totaal 26 passagiers, waarvan de oudste 98 is, maar still going strong!! Bovendien gaan nog 4 begeleidsters, waaronder een verpleegkundige, mee.

Het dak gaat er letterlijk af; althans bij de cabriolets. Andere oplossing tegen de overvloedige warmte; gewoon de voorruit open zetten. Dat kon vroeger n.l. bij sommige vooruitstrevende automerken.

Het startsein wordt gegeven. Karin en Theo de Goeijen uit Velp hebben een mooie route uitgezet. Theo begeleidt ons op de motor om af en toe een verdwaald schaap terug te brengen naar de kudde.

De rit voert eerst door ons eigen Ellecom. Daarna gaat het richting Doesburg. Via het oude centrum en dan over de splinternieuwe boulevard. Vervolgens via een idyllische route richting Beek en daarna via Loerbeek, Wehl, LaagKeppel en Drempt wordt er na een toertocht van plusminus 1,5 uur, aangelegd bij de IJsselhoeve achter Drempt. Daar is het buitenterras voor ons gereserveerd en wordt ieder onthaald op koffie met gebak. Uiteraard mogen borreltje en bittergarnituur niet ontbreken. Jouke van Wijngaarden spreekt ondertussen een dankwoord uit namens alle passagiers.

Er wordt over en weer veel bijgepraat, onder een strak blauwe lucht.

De tijd vliegt voorbij en voor we het weten is het al weer bijna kwart over zes. Tijd om weer huiswaarts te keren. Bij de IJsselhoeve nemen we afscheid van elkaar en de stoet beweegt zich richting Ellecom.

Ieder wordt weer netjes thuis gebracht.

Al met al een zeer geslaagde dag. Wie weet? Bij leven en welzijn, volgend jaar weer.

Wat ons ook geholpen heeft is het feit dat de Gemeente Rheden ons een financiële ondersteuning heeft toegekend ter compensatie van de brandstofkosten. Daar zijn wij als EEMAC zeer dankbaar voor.

 

Foto's van de rit kunt u hier bekijken.