Ziet u geen MENU links in beeld klik dan hier 


  Nieuwsarchief www.ellecom.nl.nu 2007


 

25-12-2007

Rond kwart over 6 vanavond ontstond er een schoorsteenbrand aan de Zutphensestraatweg. De schade viel enigszins mee. Zie voor meer foto's ook bericht MFM. en 112alarm


25-12-2007

In alle vroegte op 1ste kerstdag speelde leden van Excelsior weer diverse kerstliederen in de straten van Ellecom begeleid door een aantal zingende Ellecommers.


22-12-2007

Excelsior verzorgde een gezellig kerstconcert op het dorpsplein. Voor meer foto's verwijzen we u naar de website van Excelsior www.excelsior.nl.nu


09-12-2007

Kerst op Middachten 2007
    

Een traditie waar veel bezoekers elk jaar weer voor terugkomen is de kerstopenstelling van Kasteel Middachten.


De kamers en zalen in het kasteel zijn prachtig versierd. En buiten branden de kaarsjes en gloeien de vuurkorven. De kerstversieringen die u in het kasteel ziet, kunt u ook thuis toepassen. Ook kunt u een speciale geurworkshop volgen. U bent weer van harte welkom! 

Klik hier voor meer informatie>>

Datum: dinsdag 11 t/m zondag 16 december 2007!!
Tijd: 11.00-19.00 uur
Entree: volwassenen € 8,00, kinderen 4-12 jaar € 4,0004-12-2007

Verkoop kerstbomen en kerstbakjes 8-12-2007

Muziekvereniging Excelsior verkoopt zaterdag 8 december a.s.  weer kerstbomen, kerststukjes en kerstbakjes.
De plaats van de verkoop is bij bakkerij Samberg, vanaf 9:00 uur tot ca. 14:00 uur.
Komt allen en koop een kerstboom of een mooi kerstbakje zelf gemaakt door leden van excelsior en steun hiermee Excelsior.
Hieronder enkele foto's van de verkoop in 2006.09-06-2007
Zomerfeest 2007

De eerste foto's van de optocht staan online, de meeste zijn van de wagen van de Binnenweg Oost, Lindelaan en Buitensingel Onderlangs.  Klik hier voor de foto's

Vele mensen hebben foto's gemaakt van de optocht, wilt u deze delen met anderen, mail mij dan even dan kunt u deze uploaden naar de fotopagina. E-Mail de Webmaster

Foto's van Donderdag en Vrijdag zijn tevens welkom.


08-05-2007

Woningbrand aan de Buitensingel. Rond 22:30 kreeg de Brandweer melding van een binnenbrand in Ellecom. Het bleek een schoorsteenbrand die zich verder uitbreidde onder het dak.

Berichtgeving M-FM

Berichtgeving 112alarm.com

Foto's: Sjoerd van der Pol

  


06-05-2007

Toegevoegd aan de bedrijvenpagina : Website van Columbus Buitensport in Ellecom.
Klik hier of op het plaatje om de website te bekijken.


06 05-2007

28 april t/m 27 mei 2007
Zutphensestraatweg 1 & Zutphensestraatweg 2 - Ellecom

Meer informatie : Klik hier.     Weblink : www.dealliantie.nl      fotoimpressie CROSSOVER


 

22 04-2007
Ellecom door de jaren heen
Op Zondag 22 April organiseerde CEE een tentoonstelling over vervlogen tijden in Ellecom. Zie nieuwsbericht hieronder !  Klik hier voor de foto's     (Foto's: Sjoerd van der Pol)

Speciaal op verzoek, links naar zeer oude films.
2 Erg oude filmpjes online. Bloemencorso van 1934 en 1935 klik op het jaartal.
Wie heeft hier meer info over, graag mailen naar de Webmaster.
Kijk ook eens via het menu bij diverse links !!

Later volgt meer hierover.12-04-2007

Ellecom door de jaren heen
Op zondag 22 april 2007 organiseert Culturele Evenementen Ellecom met de hulp van een aantal dorpsgenoten en rasechte Ellecomm(st)ers een paar uur Ellecomse nostalgie. In het Dorpshuis ‘t Binnenhof worden oude ansichten, kaarten, krantenknipsels, dorpsgezichten en boeken tentoongesteld. Verder worden er oude en nieuwe films, video banden en dia’s over het Ellecom van weleer vertoond .

Voor de oude Ellecommers roepen ze wellicht “bijna” vergeten beelden en herinneringen op. Voor de nieuwkomers zijn het “niet”gekende plaatjes van hun straat, huis of buurt.

Ellecom, Villa Bernhalde, 1912  (mu 29)

U wordt van harte uitgenodigd, niet alleen om te komen kijken maar vooral om, -onder het genot van een kop koffie of thee -, met elkaar te praten en oude verhalen en beelden opnieuw te beleven.

Plaats: Dorpshuis ‘t Binnenhof
Datum: Zondag 22 april 2007
Tijd: 11.30 - 17.00 uur

Klik hier voor meer oude ansichtkaarten en foto´s


12 04-2007

Op zaterdag 24 maart j.l. is er een reunie gehouden op Avegoor, van de oud leerlingen van de Chr. Lagere School uit Ellecom, met bijna bijna 70 aanmeldingen was het een geslaagde dag. Klik hier om naar het fotoalbum te gaan


09-04-2007

Plannen dorpsplein
De nieuwe plannen voor de herinrichting van het dorpsplein zijn bekend klik hier of op het plaatje om de plannen te downloaden in pdf formaat.


01-04-2007

Palmpaasoptocht
De Palmpaasoptocht  was dit jaar op zondag 1 april (geen grap). Het was een prachtige zonnige  zondagmorgen/middag en ook dit keer waren er veel kinderen die met een prachtige versierde palmpaasstok en hun ouders mee liepen in de optocht. Sjoerd van der Pol schoot weer een aantal prachtige foto's.   Klik hier of op de foto voor het fotoalbum.


25-03-2007

Zomerfeest Ellecom 7, 8 en 9 juni 2007 : Thema Circus

Op 7 februari is de jaarvergadering geweest van de Oranje Vereniging.   Notulen klik hier
Hier is onder andere het Thema voor het zomerfeest onthuld: CIRCUS

Dit is het thema voor de vrijdag en de optocht op zaterdag. Op vrijdagmiddag wordt een circuscircuit georganiseerd met de Anne Frankschool voor alle kinderen van groep 1 t/m 8.


Nog ruim twee en een halve maand te gaan dan is het weer zo ver. Tijd voor iedereen om weer bij elkaar te komen en de plannen naar voren te brengen en deze uit te werken.

Hopelijk krijgen we weer prachtig weer, net als afgelopen jaar en weer verrassende en leuke ideeen in de optocht.

 

Om al vast in de stemming te komen: Hieronder enkele weblinks van vorig jaar.

 

Videofragmenten van de optocht 2006                     Foto's van de optocht 2007

Heeft u nog oude foto's van zomerfeesten in Ellecom en wilt u deze delen met de bezoekers van de site, mail mij dan even ! Wij kunnen ze indien nodig scannen.

 


24-03-2007

Website reunie Prinses Marijke School Ellecom
Al eerder kon u op de site de aankondiging oproep lezen voor de reunie van leerlingen van bovengenoemde school. Inmiddels is er ook een website voor de reünie in de lucht.  Op deze site staat informatie over de reünie, wie zich al hebben aangemeld en welke oud leerlingen er nog gezocht worden. Ook staat er een fotoboek op en meer.   Klik hier voor de website.


22-03-2007

Project Residence Groen Avegoor
Wilt u hier meer over weten dan kan de brochure worden  gedownload worden in PDF formaat ( bijna 3MB).  Klik hier om deze te downloaden  


21-03-2007

In 1952 Is er een film gemaakt van Ellecom en De Steeg, veel oud Ellecommers zullen deze film en het maken er van nog wel herinneren.  Van deze film die omgezet is naar DVD en naar een AVI bestand voor op de PC, heb ik met een programma van elk beeldje een snapshot gemaakt. Let wel het zijn 25 beelden per seconde. De film duurt ruim 30 minuten, resultaat ruim 50.000 beelden. De mooiste en scherpste zoek ik van tijd tot tijd uit en plaats ze in het fotoalbum verdeeld over meerdere subalbums. Kent U mensen op de foto's, dan kunt u onderaan de foto een opmerking (comment) plaatsen.
Dank gaat uit naar oud Ellecommer Gerrit Gerritsen voor het beschikbaar stellen van de film.

Speciaal voor de reunie van de Christelijke Lagere School uit Ellecom a.s. zaterdag 24 maart, heb ik een flinke hoeveelheid fotomateriaal van de opnames die gemaakt zijn van de school en de leerlingen, in een subalbum op foto-pagina gezet.
Het zijn er op dit moment bijna 1200, later zal ik dit nog wat meer uitdunnen.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan


18-03-2007

De Alliantie Expositie :  Geluk, contrast: kijken – 80 foto’s van een wereldreis
28-02 13-04-2007 Gemeentehuis De Steeg
Oud Ellecommer Arnold Pilon en Eddy Crince le Roy presenteren een foto-verslag van de ‘Round Table Tour for children’: een wereldreis van 180 dagen, 35.000 kilometer met een Landrover. Het was de tiende wereldreis van apotheker Arnold Pilon.
De foto-expositie met beelden van de Himalaya en Jemen staan in het teken van projecten voor kansarme kinderen in Tibet, Nepal, India en Jemen. De teams van Pilon en Crince le Roy hebben samen met tien andere teams tijdens deze reis een bijdrage geleverd aan de bouw van veertig basisscholen in de armste streken van de wereld. Naast de geëxposeerde foto’s, die tijdens deze expositie te koop zijn voor het goede doel, zijn ook een DVD en fotoboek over deze wereldreis beschikbaar. De baten komen ten goede aan de projecten en bouw van nieuwe scholen.
Op donderdag 22 maart geeft Arnold Pilon een dialezing in de trouwzaal van het gemeentehuis in De Steeg. In de lezing worden met name de Himalaya en de Tibetaanse cultuur belicht. Het programma begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

 Weblinks :  De Alliantie


16-03-2007

Een uur passiemuziek in Ellecom
Op zaterdag 31 maart om 15.30 uur klinkt er in de Dorpskerk in Ellecom een uur prachtige passiemuziek gezongen door het dubbelkwartet Oct-Opus.
Twee jaar geleden wisten zij de bezoekers tot tranen toe te roeren met hun zang van The Crucifixion van componist John Stainer. En vorig jaar zongen zij koralen uit de Matthäus Passion. De bezoekers moesten toen zelfs boven bij het orgel plaatsnemen.
Op speciaal verzoek zingt Oct-Opus wederom The Crucifixion van John Stainer.

De Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom is zeer verheugd met de komst van dit dubbelkwartet. Lees hier meer !


11-03-2007

Na een zeer drukke periode even tijd voor de website, er volgt de komende dagen een flinke update. Afgelopen periode is er gelukkig weer veel nieuws voor de site gemaild en hebben we prachtige oude foto's van Ellecom te leen gekregen om in te scannen. Deze zullen in het fotoalbum worden geplaatst.

Als eerste is de Nedstat teller verwijderd, deze veroorzaakte bij mensen zonder popup killer irritant veel reclame popups. Helaas voor ons kunnen we aantal bezoekers en het gebruik van de site niet meer bijhouden.  Hieronder alvast een aantal updates!


11-03-2007

Op zondag 3 juni organiseren Annemiek Visser en Mirjam van Eerde een reunie voor mensen die van 1970 tot 1976 op de Prinses Marijke school zaten. Dat doen we natuurlijk op ons oude schooltje aan de Binnenweg 71 in Ellecom. Iedereen die geinteresseerd is of zich op wil geven kan ons een email sturen. Er zaten vaak kinderen uit Ellinchem en Ketelaar op school voor langere of minder lange tijd, we zouden hen ook graag opnieuw ontmoeten. In 1974 kwamen de kinderen uit Suriname bij ons op school sommigen hebben dus maar een korte periode bij ons op school gezeten maar ook naar hen zijn we "op zoek". In onze "basis klas" de eerste klas, zaten Saskia de Graaf,Tineke Onstein, Patrick Huisman, Jan Willem Steinvoort, Eric Kuyn, Marcel Brinkhorst, Robbie Wenderich, Judith van Buren, Harm Letterboer, Alois de Gans, Mirjam van Eerde en Annemiek Visser. Het was maar een kleine school dus ook met de kinderen die niet bij ons in de klas zaten hadden we wel contact. Vandaar dat we opzoek zijn naar alle "kinderen" en onderwijzend personeel uit de periode 1970 - 1976.

Opgave voor 1 mei.
Annemiek Visser : popvis@home.nl
Mirjam van Eerde : mvaneerde@planet.nl


11-03-2007    Site is in aanbouw en kan offline zijn !!

De Stichting behoud Dorpskerk Ellecom kreeg de behoefte ook een website te hebben, om mensen meer over de kerk in ons dorp en om over het werk van de Stichting te vertellen.
Klik hier of op onderstaand plaatje om de website te bekijken


25-02-2007

Sinds korte tijd hangt er een plattegrond van de gemeente Rheden bij de familie Samberg aan de zijkant van de winkel..


11-02-2007

Reunie Christelijke Lagere School Ellecom
Mensen die in de jaren 1940 - 1945 en rond die tijd op de Christelijke Lagere School hebben gezeten, zijn op 24 maart weer welkom op een gezellige reunie. Overigens zijn mensen die de jaren daarna op de Christelijke Lagere School aan de Binnenweg hebben gezeten, de Willem Boerman School ook van harte welkom.
Een drietal initiatiefnemers heeft het weer op zich genomen om deze derde reunie te organiseren. Aangezien er de vorige keer, in 2000, maar liefst 83 mensen waren, wordtook dit keer weer een groot aantal mensen verwacht. Verschillende oud leerlingen hebben al toegezegd te komen. Dit zijn mensen die nog in Ellecom of in de buurt wonen, maar ook komen er mensen uit Amerika en Canada.
De reunie wordt gehouden op Avegoor in Ellecom van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Er wordt een oude film van Ellecom vertoond en van de vorige reunie in 2000.
Het zou leuk zijn als bezoekers hun fotoalbums van de lagere schooltijd mee zouden nemen, maar mensen die iets willen vertellen over bijvoorbeeld hun bijzondere hobby kunnen dit doen.
Aanmelden voor de reunie kan tot 23 februari, door een aanmeldingsbrief aan te vragen bij Mevrouw Tol - Bosman.
Tel. 0313-415573
De kosten bedrage 30 euro, daarvoor krijgt men wel s' morgens koffie met cake, een luch tussen de middag en een snack s' middags en natuurlijk een onvergetelijke dag.

Link: Schoolbank.nl Willem Boerman School 

        Schoolreunie

 


08-02-2007

Ellecom deze winter toch nog onder een dik pak sneeuw
Donderdag 8 feb. 2007, de weersvoorspelling is uitgekomen, halverwege de middag ligt er al een flink pak sneeuw, dus aan het eind van de middag even het dorp in, gewapend met speciale effect lenzen (fisheye en semi fisheye) nog snel wat foto's gemaakt. Helaas begon het al wat te schemeren en ging de sneeuw over in regen. Dus niet het hele dorp staat er op. Zelf foto's gemaakt ? Mail even dan kun je ze er zelf bij zetten. Foto's : Johan van Zadelhoff
Klik hier voor de foto's of op de foto voor meer foto's


07-02-2007

Sporen van de oorlog (WOII) in Ellecom.
Weer een aanvulling van een bezoeker, Dhr. J. Seeburg heeft de volgende scan ter beschikking gesteld voor de website, het gaat over Opleidingskamp Avegoor in de oorlog.

Klik hier voor de JPG Scan, er is ook een PDF (adobe) te downloaden, klik dan hier.


07-02-2007

Luchtfoto Ellecom 1972.
Nog een mooie aanvulling voor de website, Dhr. J. Hartholt heeft deze scan van een ansichtkaart, ooit in 1972 verstuurd door Ellecommer Barend Jan van Harskamp,  ter beschikking gesteld voor de website, het is een mooie zwart/wit luchtfoto.

Wij zoeken nog steeds luchtfoto's voor de site, dus mail uw foto als u er een heeft.


22-01-2007

Wegwerkzaamheden Middachterallee wegens aanleg 60 km zone

In verband met het asfaltonderhoud van de rijweg en het inrichten van een 60 kilometerzone wordt het wegvak vanaf de Smidsallee in De Steeg tot de Eikenstraat in Ellecom afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers, scootmobiels, (brom)fietsers, hulpdiensten, lijnbus, landbouwverkeer en aanwonenden zijn hiervan uitgezonderd.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Fase 1, voor een periode van twee weken, is van 29 januari t/m 9 februari. Fase 2, eveneens voor een periode van twee weken, is van 1 mei t/m 11 mei. Tijdens deze periodes geldt een wegafsluiting. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A 348.

Lees hier meer over de werkzaamheden.
 


21-01-2007

Tijdens werkzaamheden aan de kerk afgelopen jaar (2006) waarbij o.a. de klankborden vervangen en geschilderd werden zijn een aantal foto's van het prachtige uitzicht gemaakt door de ontstane openingen waar de klankborden in zaten. Later in het jaar zijn de nieuwew geplaatst dmv een hoogwerker. Dit maal gelijk opnieuw kans een aantal prachtige foto's te schieten tot op zo'n 30 meter hoogte. Foto's Sjoerd van der Pol en Johan van Zadelhoff
Klik hier of op de foto voor alle foto's
 


 

21-01-2007

Al geruime tijd is er een website van de Protestantse Gemeente Ellecom - de Steeg (PGES) De website is nog in wel aanbouw, de link is www.pges.nl
18-01-2007

Op het moment raast er een storm over Nederland. Ook Ellecom is er nu al niet ongeschonden vanaf gekomen. Vooral op de eikenstraat zijn veel bomen omgewaaid. Ook bij de Anne-Frank school hebben verschillende bomen het loodje gelegd. Op het moment van dit schrijven (21:30) staat op de zuthpensestraatweg nog steeds een file. Dit door een aantal omgevallen bomen in Dieren. Foto's: Sjoerd van der Pol

 


14-01-2007

Vanaf het begin 5-10-2004 hebben we al een Gastenboek. In verhouding naar het aantal bezoekers tot dit moment 25761 volgens webstats4U,  hebben we vrij weinig reacties.
Een berichtje in ons gastenboek achterlaten is een stimulans voor ons om hier mee door te gaan, op en aanmerkingen en tips zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Klik hier om het gastenboek te tekenen
 


14-01-2007

Cafe Het Witte Huus heeft sinds kort ook een website, de link is www.hetwittehuus.nl


14-01-2007

Ingezonden Foto's:
Jose' van Ballegoyen stuurde ons een mail met volgende foto's:

Wellicht leuke foto's voor het Ellecoms belang van mijn hond Pepper die het dorp toch aardig schoonhoudt. Lege blikjes, luiers,niets is haar tè dol. Thuisgekomen loopt ze ermee naar de container en laat het aldaar los, zodat het "baasje"het vervolgens in de container gooien. Eigenlijk vind ik dat ik kwijtschelding van de hondenbelasting zou moeten krijgen, ipv betalen! (Webmaster is het hier volkomen mee eens).
Het zou ook handig zijn als er wat meer prullenbakken stonden, bv bij het bankje in het Eikenstraatje. Dan hoeft Pepper er niet zolang mee te sjouwen en kan ze nog meer meenemen.
 

Dus Ellecoms belang !! Wij hebben maar gelijk de mogelijkheid voor een discussie op het forum gezet. Klik hier om wensen etc kenbaar te maken. 

   
 


14-01-2007

De Website van Marike Farenhorst heeft een vernieuwing ondergaan, dus neem gerust eens  kijkje op haar site, de link is www.farenhorst.net

 


07-01-2007

Toegevoegd aan bedrijvenpagina: link naar de website van Rentmeesterskantoor Korevaar.

 


07-01-2007

Ook EDS is het nieuwe jaar traditioneel begonnen met de oliebollencup op de eerste zondag van 2007. Voor meer foto's klik hier ! Foto's: Sjoerd van der Pol


01-01-2007

Een gelukkig 2007!

Ellecom is oud en nieuw rustig doorgekomen. Er ging veel vuurwerk de lucht in om 12 uur. Helaas heeft een voetgangersbord aan de eikenstraat het moeten bekopen..


Nieuwsarchief 2006
Nieuwsarchief 2005
Nieuwsarchief 2004
Nieuwsarchief 2003

Wij zijn nog op zoek naar :

Websites van bedrijven en inwoners. Heeft u zelf een website meld deze dan aan.
Foto's en oude ansichtkaarten. Ook zoek ik nog een kopie van een plattegrond rond 1900
Verhalen over vroeger.  Kortom alles wat u heeft om deze site aan te vullen is welkom.

Als u foto's heeft van gebeurtenissen of evenementen of gewoon een mooie foto uit Ellecom, mail deze dan naar webmaster.ellecom@chello.nl!

Staat uw link er niet tussen? Of werkt een link niet goed?

« Gebroken link melden »
« Link toevoegen »
Laatst bijgewerkt 19-09-2010